- Å skape verdi er det viktige for meg

12. juni 2020

Morten Duesund er en multikunstner. Han har en doktorgrad innen prosjektfaget, erfaring innenfor prosjekt-, program-, portefølje- og personalledelse. I tillegg er han en dyktig foredragsholder og vokalist i band. Vi har fått han med på laget, og gleder oss til at vi selv og ikke minst våre kunder får bli bedre kjent med ham.

Morten er opptatt av verdiskapning og «det store bildet». Derfor valgte han nettopp det som sitt forskningsprosjekt, da han tok sin doktorgrad ved SKEMA Business School. Resultatet var en teoretisk modell som demonstrerer kompleksiteten som ligger i verdiskaping, under tittelen Maximizing Value Creation in Investment Projects (red.anm.: investeringsprosjekt er prosjekter med varig påvirkning på samfunn, økonomi eller miljø).

Ideen og lidenskapen for det å hele tiden se etter helhetsperspektivet, fikk han da han først flyttet til Frankrike og så utover byen fra Sacré-Coeur. På dette punktet kan du nærmest se jorden kurve seg, men du kan ikke se enden på Paris.

– Når du står i den konteksten skjønner du at vi er veldig liten i det store, komplekse bildet. Alle enkeltkomponentene er selvsagt uhyre viktige, men de er også essensielle for å skape helheten. Det handler altså ikke primært om enkeltkomponentene, men hvordan disse fungerer sammen, som en del av en symbiose, forteller Morten.

Ikke bare ble dette helhetsperspektivet grunnlaget for å motbevise professoren Rodney Turners ståsted om at forskning må være veldig dypt på noe veldig snevert, men det ble Mortens ledelsesfilosofi og måten han ser på sin egen rolle i en virksomhet.

– Mange sier at «min jobb er å gjøre sjefen god» eller «min jobb er å gjøre medarbeiderne gode». For meg handler det derimot om helheten. Å skape verdi for mine kolleger, for mine medarbeidere og for virksomheten jeg jobber for er det viktige for meg, sier han.

Tung erfaring innen prosjekt, program og portefølje

I tillegg til en doktorgrad i prosjektfaget, har Morten erfaring fra næringslivet innen prosjekt, program og portefølje, hvor han har masser av erfaring. Hans rolle før han begynte i Metier OEC handlet om å bygge opp og lede program- og prosjektledelse i TietoEVRY. Han har også frem til nylig vært President i Project Management Institute (PMI) i Norge. Organisasjonen er den globalt ledende medlemsorganisasjonen for alle innen prosjektledelse.

Sagt med andre ord har han tung kompetanse og erfaring på digital transformasjon, forretningsutvikling, rådgivning og prosjektledelse, fra offentlig og privat sektor. Vi i Metier OEC er glade for å ønske Morten velkommen til oss. Skal vi tro han, gleder han seg like mye som oss. I rollen som direktør kan han jobbe med essensen av forskningen sin, og trekker frem samfunnsutvikling som en viktig motivasjonsfaktor.

– Metier OEC er det selskapet som i mitt hode definitivt er sterkest innen prosjekt, og som rådgiver har vi et viktig samfunnsansvar. Ansvaret som trusted advisor skal vi ikke ta lett på i kontakt med premissgivere, bestillere og politikere. Men som Halvard (adm. dir i Metier OEC) sier, så gjør det vi sier og gjør det sammen. Det er viktig for meg å ha en leder som ham, en leder som tenker slik.

Og ettersom Morten er minst like opptatt av hva han selv kan bidra med, sier han:

– Jeg vil bruke min energi, synlighet og mitt nettverk til å ta med Metier OEC-standingen, kompetansen og symbiosen ut for å fremheve selskapet. Å vise hvorfor vi er en god trusted advisor, sier han og legger til; Jeg trenger å være med kunde, og være kundesentrisk, og er ærlig og rett frem med dem.

Får du se Morten på et kurs eller en scene kan vi love at du tenker tiden er vel anvendt. Han er en dyktig og engasjerende foredragsholder, og ifølge ham selv gruer han seg (nesten) aldri til å stå på scenen.

Har du lest?

FREYR er Norges nye, grønne industrieventyr

FREYR er Norges nye, grønne industrieventyr

En av fastlands-Norges største industrisatsinger i nyere tid er også en storsatsing på grønn industri og energi. Med neste generasjons batteriteknologi og ambisjoner om å akselerere dekarboniseringen av verdens transport- og energisystem, satser FREYR Battery for...

Unge talenter får verdifull erfaring gjennom rehabilitering

Unge talenter får verdifull erfaring gjennom rehabilitering

Rehabilitering av eksisterende bygninger er en viktig form for bærekraftig bygg. Verdien av et bygg som allerede er bygget videreføres, mens det gjøres ombygginger og oppgraderinger for å tilpasse til dagens behov. Slike byggeprosjekter er også gode arenaer for...