Metier innleder samarbeid med Redd Barna

helse

10. november 2022

Barn i fattige land vokser opp i en klimakrise. Skogbranner, tørke, avlingssvikt, oversvømmelser og hetebølger er bare noen få eksempler på hvordan klimautfordringene påvirker barns rettigheter og trygghet. Det er viktigere enn noen gang å hjelpe barn med å gi de kunnskap om klimautfordringene. På den måten kan de være med å skape en trygg framtid.

I den forbindelse har Metier bestemt å støtte Redd Barnas første klimaprosjekt i Kambodsja. Prosjektet gir barn miljøutdanning, som vil lære barna å identifisere og løse miljøproblemer i sine lokalsamfunn. Målene med prosjektet er å:

  • Øke miljøtiltak ledet av barn på skoler og i lokalsamfunn
  • Styrke holdningene og adferd hos barn rundt miljø og klima
  • Oppmuntre til bærekraftig utnyttelse av naturressurser
  • Styrke barns lederskap, evne til kritisk tenkning, samarbeid, kommunikasjon og kreativitet

I Metier har vi fokus på samfunnsansvar, og hvordan vi kan utgjøre en positiv forskjell i Norge og verden. Vårt bærekraftsarbeid har tre bærebjelker: i kundeprosjekter, i egen organisasjon og via filantropi.

Samarbeidet mellom Metier og Redd Barna berører i hovedsak to av de fire av FNs bærekraftsmål som vi har valgt å fokusere på: 1# å bekjempe fattigdom, og #13 å stoppe klimaendringene. Det er viktigere enn noen gang å hjelpe barn ved å gi de kunnskap om klimautfordringene. På den måten kan de være med å skape en trygg framtid for seg selv og for samfunnet rundt dem.

Vi er derfor veldig stolte av å være Redd Barnas første klimapartner. Vi ser frem til dette samarbeidet, og har stor tro på at vi sammen kan utgjøre en forskjell!

Om Redd Barna:

Redd Barna er tilknyttet Save the Children og verdens ledende barnerettighetsorganisasjon. De har tre globale gjennombruddsområder for barn er knyttet til FNs bærekraftmål:

  1. OVERLEVE: Ingen barn under 5 år dør av sykdommer som kan forebygges
  2. VÆRE BESKYTTET: Vold og overgrep mot barn er ikke akseptert
  3. LÆRE: Alle barn lærer av utdanning med god kvalitet

Du kan lese mer om Redd Barna på deres hjemmesider

Har du lest?

OneCo satser på bedriftsintern kompetanseheving

OneCo satser på bedriftsintern kompetanseheving

OneCo øker sin satsing på kompetanseheving innen prosjektledelse og eierstyring. Som et ledd i dette har de inngått en samarbeidsavtale med oss i Metier. Målet er å øke prosjektlederkompetansen på tvers av organisasjonen og bygge ledere som får fremtidens...

Omvendt mentoring – dette har vår COO lært av Charlotte

Omvendt mentoring – dette har vår COO lært av Charlotte

Hvordan kan vi inspirere unge, kvinnelige ledertalenter, og samtidig sørge for at de unges stemmer blir hørt hos nettopp ledelsen? Leder- og styreverv er fremdeles mannsdominert, og det er en viktig oppgave å utjevne forskjellene. Tema for årets kvinnedag er «inspire...

Løft for området bak Colosseum

Løft for området bak Colosseum

Fridtjof Eiendom har transformert området bak Colosseum Kino fra grått og skyggefullt til en levende del av Majorstuen. Da reMarkable nå i februar flyttet inn i sitt nye hovedkontor, markerte det en viktig milepæl i utviklingen av området, samtidig som reMarkable har...