Webinar

Hva er MSP® og MoP®?

Finn ut mer om MSP (Managing Successful Programmes) og MoP (Management of Portefolios) - to internasjonalt anerkjente metoder, beste praksis og sertifiseringer for styring og ledelse av programmer og porteføljer.

27. september 2022

}

09:00 - 10:00

Passer webinaret for meg?

Kort om webinaret

For å gjennomføre vellykkede endringsprosesser kan det være nødvendig å gjennomføre flere prosjekter over tid for å oppnå et felles strategisk mål og realisere gevinstene. MSP® (Managing Successful Programmes) er en internasjonalt anerkjent metode, beste praksis og sertifisering for styring og ledelse av programmer.

Management of Portefolios, MoP®, er et rammeverk og en veiledning for styring av prosjekter og programmer i en portefølje. Veiledningen gir deg en rekke prinsipper, teknikker og anbefalinger knyttet til organisering, utvelgelse og prioriteringer av investeringer i en portefølje.

Målgruppe

Webinaret passer for alle som har lyst til å lære mer om program- og porteføljestyring

Agenda

Z

Hva er programledelse?

Å levere komplekse endringsprosesser kan kreve flere prosjekter og eventuelt programmer med sammenkoblinger og avhengigheter. Disse må koordineres og styres på en effektiv måte. Når er det hensiktsmessig å innføre MSP ledelsesnivåene i endringsprosesser?
Z

Introduksjon til MSP®

Prinsipper, prosesser og styringstemaer
Z

Introduksjon til MoP®

Prinsipper, sykluser og porteføljestyringspraksiser
Z

Veien til en sertifisering

Hvordan blir du sertifisert og hvem passer det for?
Z

Spørsmål og svar

Det vil bli satt av tid til spørsmål og svar underveis.

Vår kursholder

Torbjørn Kågen, Senior Manager

Torbjørn er erfaren og engasjert prosjekt- og programleder med høy kompetanse på planlegging, risiko- og kvalitetsstyring innen IKT-prosjekter. Han har også lang erfaring med endringsledelse, virksomhetsforbedringer og kunnskapsbygging av tverrfaglige, globale team. Torbjørn har en teknisk bakgrunn som produktarkitekt og utvikling/produktingeniør.

Han er sertifisert innen SAFe, PRINCE2 Practitioner, Kongsberg Project Professional Certified (tilsvarende PMP nivå), er godkjent PRINCE2 instruktør, samt har en Mastergrad i prosjektledelse med fokus på usikkerhetshåndtering.

Påmelding

Webinaret er et kort seminar som du kan følge direkte fra din egen PC. Dagen før webinaret mottar du en epost med påloggingsinformasjon. Meld deg på ved å fylle ut skjemaet under.