Arbeidssøker hos Nav?

dame i møte som ser inn i kamera

Ta kurs i prosjektledelse

Er du en av de mange som har måttet forholde deg til omstilling og nedskjæringer på arbeidsplassen i det siste? Mange nordmenn har blitt rammet av permitteringer, spesielt på grunn korona-pandemien.

Antallet arbeidsledige er høyt, og mange har blitt nødt til å leve på dagpenger fra NAV samtidig som de forsøker å finne seg en ny jobb. Arbeidsledighet kan oppleves som frustrerende, samtidig som det å søke på nye stillinger er tidkrevende. Ikke minst kan det være tøft å skulle håndtere avslag på søknader eller jobbintervjuer som ikke går i din favør.

Flere ønsker derfor å bruke noe av tiden som arbeidsledig til oppdatering av egen kompetanse. Dette for å holde seg oppdatert, men også for å gi seg selv et fordelaktig pusterom med faglig påfyll. Kanskje et nettkurs i prosjektledelse hos Metier OEC kan være noe for deg? Ikke bare får du styrket CV-en, du får også muligheten til å sette andre fagområder du allerede kan mye om inn i et nytt perspektiv.

Kurs i prosjektledelse uansett bakgrunn

Et kurs i prosjektledelse kan bidra med interessant og nyttig kompetansepåfyll for deg som er arbeidssøker hos NAV. Dette gjelder både for deg med litt erfaring og deg som er helt fersk. Har du drevet med prosjektledelse tidligere, vil du kunne få sertifisert kompetansen din og få flere knagger å henge den eksisterende kunnskapen din på. I tillegg vil du kunne føle deg enda tryggere i rollen som prosjektleder.

Er prosjektledelse nytt for deg, vil du få en grundig innføring i faget og kunnskap om hva som skal til for å lykkes med prosjekter. Du vil blant annet lære om ulike faser i et prosjekt, om hvordan du kan sørge for god kommunikasjon og samarbeid, samt oppgaver som estimering av usikkerhet og beregning av lønnsomhet og gevinst.

– På dette kurset har alle noe å hente, uansett hvor mange prosjekter man har vært med i tidligere, sier tidligere kursdeltager Tore Fredriksen i Nets.

Hvorfor nettkurs?

For deg som skal kombinere kompetanseheving med arbeidssøking, vil et nettbasert kurs være en svært god løsning. Du har tilgang til nettkurset hvor og når som helst. Dermed kan du legge opp løpet akkurat slik du ønsker.

Med Metier OECs grunnkurs i prosjektledelse, lærer du gjennom en kombinasjon av selvstudie og et prisbelønnet e-læringssystem. Undervisningen tar deg gjennom 18 ulike kapitler og er basert på reelle problemstillinger fra arbeidslivet med blant annet quiz, sjekklister, case-oppgaver. Hvor lang tid du bruker, vil avhenge av tidligere erfaring og kan variere mellom 15 og 40 timer.

Mange muligheter videre fra NAV

Fullfører du grunnkurset i prosjektledelse, kan du også bygge på med Diploma in Project Management og Advanced Certificate in Project Management. Prosjektlederkurset kan også inngå i høyere utdanning. Gjennom et samarbeid med anerkjente SKEMA Business School i Frankrike, kan du ta 30 studiepoeng i prosjektledelse.

Er du arbeidssøker hos NAV kan du lese mer om kurs i grunnleggende prosjektledelse.

Har du lest?

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Hvilket ansvar har du som prosjektleder? Er du ny som prosjektleder og er usikker på hvilke arbeidsoppgaver som du har ansvaret for? Da bør du laste ned denne oversikten. Denne sjekklisten vil gi deg; En oversikt over de viktigste oppgavene med en utdypende forklaring...

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

Hvordan kan styringsgruppen bidra til prosjektsuksess? I utfordrende prosjekter bør prosjekteierskapet utøves av en styringsgruppe sammensatt av personer med relevant kompetanse. En styringsgruppe er hensiktsmessig ved behov for bred forankring i virksomheten og blant...