Derfor bør du ta prosjektlederkurs på nett

Bedre prosjekter

Prosjektledelse gir bedre prosjekter. Svært mange virksomheter som har tatt i bruk prosjektledelse for å sikre sine investeringer, og foreløpig har ingen sluttet med det. Det siste må være et bevis på at prosjektledelse fungerer og gir stor verdi. Ønsker du å arbeide innen dette spennende fagfeltet kan et prosjektlederkurs på nett være en god investering.

Svært mange norske bedrifter har i de senere årene sendt sine ansatte på prosjektlederkurs. Dette er fordi de ser verdien i at prosjektene blir ledet med en fast hånd, kontroll og god lønnsomhet. En god prosjektleder har evnen til å gjennomføre flere oppgaver samtidig, delegere ansvar, holde kontroll på tidsdfrister og budsjetter, og ikke minst kommunisere med kunden og andre teammedlemmer.

Prosjektlederkurs ved siden av jobb

Hos Metier OEC kan du få din sertifisering som prosjektleder uten å ta deg et år fri fra jobb eller andre forpliktelser. Nettutdannelsen gir deg frihet til å studere når og hvor som helst. Det betyr at du enten kan jobbe og tjene penger ved siden av ditt studie, eller være ute på reise og oppleve hva andre byer i Norge har å by på. For eksempel kan du ta prosjektlederkurs mens du bestiger fjelltopper i Tromsø, eller besøker dyreparken og Kardemomme by i Kristiansand. Er økonomien trang, trenger ikke en nettbasert videreutdanning å ta deg tilbake til den magre studenttiden, snarere tvert imot. Med fulltidsjobb ved siden av studiet, og muligheten for bedre betalt arbeid etter gjennomført sertifisering, kan et nettbasert prosjektlederkurs virkelig lønne seg.

En verdifull investering

Et prosjektlederkurs kan være en verdifull investering for deg som står uten jobb, eller for deg som ønsker å klatre videre på karrierestigen innen bedriften du allerede jobber. For de aller fleste vil et grunnkurs i prosjektledelse ta mellom 15 og 40 timer, men dette avhenger av nivået til den enkelte student ved kursstart. På Metiers prosjektlederkurs er pensumet delt inn i passe store bolker slik at mengden fagstoff ikke blir overveldende for studenten. Du vil også få tilgang til din egen mentor på nett. Din mentor vil være tilgjengelig for faglige spørsmål gjennom hele kursperioden. For deg som har tatt et grunnleggende prosjektlederkurs, men som ønsker enda mer faglig påfyll, finnes det en rekke videre kurs du kan ta for å utvide din prosjekthorisont.

Hva kan du forvente deg av et prosjektlederkurs på nett?

Dette er noen av tingene du vil lære på prosjektlederkurs hos Metier OEC:

  • Vanlige definisjoner og begrep innen faget
  • Om ulike faser i et prosjekt, fra oppstart og planlegging til gjennomføring og avslutning
  • Se prosjektet fra kunden/leverandørens side
  • Hvordan organisere roller og ansvar
  • Om effektmål og resultatmål

Les mer om prosjektlederkurs på nett hos Metier OEC.

Har du lest?

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Hvilket ansvar har du som prosjektleder? Er du ny som prosjektleder og er usikker på hvilke arbeidsoppgaver som du har ansvaret for? Da bør du laste ned denne oversikten. Denne sjekklisten vil gi deg; En oversikt over de viktigste oppgavene med en utdypende forklaring...

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

Hvordan kan styringsgruppen bidra til prosjektsuksess? I utfordrende prosjekter bør prosjekteierskapet utøves av en styringsgruppe sammensatt av personer med relevant kompetanse. En styringsgruppe er hensiktsmessig ved behov for bred forankring i virksomheten og blant...