Gode nyheter for deg som ønsker å jobbe med prosjektledelse

mann som tar kurs på pc

Har du en prosjektleder i magen?

Eller kanskje en drøm om å arbeide i team, delegere oppgaver og holde orden i sysakene? Et nettbasert kurs kan være inngangsbilletten til deg som ønsker å jobbe med prosjektledelse.

Mange tror at en jobb som prosjektleder krever årevis med utdannelse og kostbare høyskolegrader. Sannheten er at prosjektleder ikke er en beskyttet tittel, og at et svært stort antall av de som jobber med prosjektledelse i dag har bakgrunn fra nettbaserte kurs og utdannelser.

Ikke nødvendig med master for å jobbe med prosjektledelse

Selv om mange innen fagfeltet har lengre utdanning, er ikke dette en nødvendighet. Et grunnkurs fra Metier OEC i prosjektledelse , vil gi deg en stødig plattform til å praktisere yrket. Med en prisbelønnet e-læringsmodell får du sertifisert opplæring i hvordan å styre et prosjekt. En jobb som prosjektleder byr på mange og varierte utfordringer, og er en stilling som finnes innen de aller fleste bransjer.

God læring på kort tid

For deg som ønsker å jobbe med prosjektledelse kan veien til målet altså være kortere enn du tror. For de aller fleste vil et grunnkurs gjennomføres på mellom 15 og 40 timer. Hvor lang tid du bruker avhenger av hvilket nivå du er på ved oppstart av kurset. I løpet av kurset vil du lære mer om hvordan du best mulig kan fordele arbeidsoppgaver og ressurser mellom teammedlemmene, beregning av lønnsomhet, samt å se prosjektet fra kundens side.

Dersom du kaprer en jobb som prosjektleder etter endt kurs hos Metier OEC , kan du se frem til en spennende hverdag fylt med hektiske dager og varierte utfordringer. Du vil komme til å jobbe tett med andre mennesker, og lære deg å holde styr på selv de mest ressurskrevende kundene. Du vil bidra til å sikre god lønnsomhet i bedriften du jobber i, og på den måten bli en svært viktig brikke innad i virksomheten.

En dyktig prosjektleder evner å holde roen uavhengig av hvor nærme en deadline er, eller hvor mange som sender mail eller ringer i løpet av en dag. Å jobbe med prosjektledelse passer ikke for alle, men dersom du er på jakt etter en spennende, hektisk og utfordrende jobb, kan dette være riktig yrke for deg.

Dette kan du forvente av grunnkurs i prosjektledelse

Grunnkurs i prosjektledelse deg god innsikt i prosjektfaget på en effektiv og motiverende måte.

Etter gjennomført e-læring vil du:

  • Oppnå god forståelse for prosjektledelse
  • Få innsikt i begreper, prosesser og kunnskapsområder i faget
  • Forstå hva som må til for å lykkes med prosjekter

Har du jobbet med prosjektledelse tidligere vil du likevel få verdifull fagkunnskap som du kan knytte til erfaringene du allerede har. For å komme nærmere drømmen om å jobbe med prosjektledelse, kan du lese mer om grunnkurs i prosjektledelse.

Har du lest?

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Hvilket ansvar har du som prosjektleder? Er du ny som prosjektleder og er usikker på hvilke arbeidsoppgaver som du har ansvaret for? Da bør du laste ned denne oversikten. Denne sjekklisten vil gi deg; En oversikt over de viktigste oppgavene med en utdypende forklaring...

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

Hvordan kan styringsgruppen bidra til prosjektsuksess? I utfordrende prosjekter bør prosjekteierskapet utøves av en styringsgruppe sammensatt av personer med relevant kompetanse. En styringsgruppe er hensiktsmessig ved behov for bred forankring i virksomheten og blant...