Internasjonalt anerkjent kurs gir deg studiepoeng i prosjektledelse

illustrasjon som viser studiepoeng

Har du et ønske om å lære mer om god prosjektledelse?

Eller kanskje du er ute etter å formalisere den praktiske prosjektlederkompetansen din? Nå kan du ta 30 studiepoeng i prosjektledelse hos Metier OEC. Det internasjonalt anerkjente nettstudiet undervises på norsk og kan enkelt kombineres med jobb.

Enten du er helt ny i faget eller har opparbeidet erfaring uten formell prosjektlederutdannelse, vil studiepoeng i prosjektledelse kunne være nyttig på mange måter. Først og fremst vil det gi deg de verktøyene du trenger rent praktisk i ditt videre arbeid med prosjekter. Du står bedre rustet til å planlegge, utføre og evaluere prosjekter, ved hjelp av fleksible verktøy som kan tilpasses de fleste organisasjoner og bransjer.

Formalisering av kompetansen vil også være en bekreftelse på CV-en om at du innehar kompetanse innen prosjektledelse, og gi deg personlig vekst på et faglig plan. Dette igjen gir økt legitimitet hos kunder og arbeidsgivere. Det er lettere å ta stilling til hvilke egenskaper du faktisk sitter med, og gir deg mer tyngde i rollen som leder av et prosjekt.

Hvordan får du studiepoeng i prosjektledelse?

Hvis du er fersk i faget, kan du begynne med grunnkurset i prosjektledelse. Kurset gir deg innsikt i prosjektledelsesfaget og nyttig verktøy til praktisk arbeid. Det passer for alle som deltar i prosjektarbeid, fra de helt nye til de mer erfarne.

Deretter kan du bygge på med Diploma in Project Managament og Advanved Certificate in Project Management. Dette er en komplett studie i prosjektledelse, som leveres i samarbeid med SKEMA Business School i Frankrike. Kurset er rangert som et av verdens beste på Financial Times liste over verdens beste handelshøyskoler, og er det eneste studiet som inngår i en Executive MBA i prosjektledelse.

Diploma in Project Managament gir deg 15 studiepoeng. Studiepoeng er et tall som forteller deg hvor omfattende et studieprogram er. Fulltidsstudier innebærer som regel 60 studiepoeng i året. Tilsvarende utgjør 30 studiepoeng omtrent ett semester med fulltidsstudier.

Fullfører du Advanced Certificate, vil du ha opparbeidet deg inngående kompetanse i prosjektledelse og ha kunnskap om hvordan faget bør brukes for å lykkes praktisk med prosjekter. Her kan du velge å ta eksamener som gir 30 studiepoeng i prosjektledelse.

Anerkjente kompetansebevis

I tillegg til studiepoengene, vil du få med deg internasjonalt anerkjente kompetansebevis. Metier OEC utsteder Diploma in Project Management og Advanced Certificate in Project Management, som dokumenterer at du har fullført studiene.

Fra SKEMA Business School i Frankrike får du et sertifikat og karakterbevis som heter Executive Education Certificate, Project Management. Dette dokumenterer at du har fullført enten 15 eller 30 studiepoeng.

Nyttig kurs for studiepoeng i prosjektledelse

Tidligere kursdeltagere forteller at de har hatt stor nytte av kursene i prosjektledelse i sitt videre arbeid.

Jeg har funnet utdanningen praktisk rettet og nyttig. Det har derfor vært et morsomt studie å gjennomføre. Jeg har dessuten forsøkt mye av det jeg har lært i praksis og sett at det fungerer. Det bidrar til inspirasjon i læreprosessen!, sier tidligere kursdeltager Hege Gro Høiland i Politiet.

En effektiv og forståelig måte å lære teorien rundt prosjektledelse på, sier Reidar Tolsrød, Prosjektleder, Enwa PMI AS.

Les mer om Metier OECs kurs i prosjektledelse og hvordan du kan få studiepoeng.

Har du lest?

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Hvilket ansvar har du som prosjektleder? Er du ny som prosjektleder og er usikker på hvilke arbeidsoppgaver som du har ansvaret for? Da bør du laste ned denne oversikten. Denne sjekklisten vil gi deg; En oversikt over de viktigste oppgavene med en utdypende forklaring...

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

Hvordan kan styringsgruppen bidra til prosjektsuksess? I utfordrende prosjekter bør prosjekteierskapet utøves av en styringsgruppe sammensatt av personer med relevant kompetanse. En styringsgruppe er hensiktsmessig ved behov for bred forankring i virksomheten og blant...