På jakt etter kveldskurs innen prosjektledelse i Oslo?

Ny kunnskap, lett tilgjengelig

Noen ganger kan det være vanskelig å få tiden til å strekke til alt man gjerne skulle ha gjort i løpet av en dag. Ønsker du likevel å oppgradere kompetansen innen prosjektledelse og ser etter kveldskurs i Oslo? Dette kan være løsningen.

For mange er hverdagen ganske travel. Man drar på jobb, barn skal leveres i barnehagen eller på skolen - og hentes igjen, familien skal ha middag og huset skal rengjøres. Ja, det er mye som kan nevnes, men det man vil det får man tid til.

Selv med en fulltidsjobb, barn i huset og flere husoppgaver kan det være rom for studier og å tilegne seg nye kunnskaper. Selv om det kan være vanskelig å studere på heltid, finnes det andre måter å øke kompetansen på.

Kveldskurs, delstudie, nettkurs?

Prosjekter er en viktig del av arbeidslivet, og mer enn en fjerdedel av all aktivitet i samfunnet er prosjektarbeid. I skrivende stund er det over 300 utlyste stillinger etter prosjektledere på finn.no, så det er tydelig at dyktige prosjektledere er etterspurt i markedet.

Enten du ønsker en videreutdanning innen prosjektledelse som kan gi deg flere eller andre arbeidsoppgaver på jobb, eller er helt fersk innen faget kan et kurs i prosjektledelse komme godt med og gi deg nødvendig kunnskap til å forstå og utføre god prosjektledelse.

Et kveldskurs kan selvfølgelig være løsningen dersom du bor i Oslo eller andre større byer, men det er også mulig å ta et nettbasert kurs i prosjektledelse uten å måtte forlate hjemmet ditt. Denne faglige utdanningen kan gi deg tryggheten til å prestere og utvikle deg videre.

Hva inneholder grunnkurs i prosjektledelse?

Hos Metier OEC kan du ta grunnkurs i prosjektledelse som passer for både ferske prosjektdeltakere og erfarne prosjektledere, og gir god oversikt og innsikt i faget. Etter kurset vil du være kvalifisert til å bidra i prosjektarbeid i praksis.

I kurset vil du blant annet lære om de ulike fasene i et prosjekt, fra igangsetting til avslutning. Videre lærer du om definisjoner, hvordan du får god kommunikasjon og godt samarbeid med alle involverte, og til slutt hvordan dere oppnår målene sammen. Du lærer også om å planlegge tiltak hvis det oppstår usikkerhet eller dukker opp fallgruver i løpet av prosessen, noe som er svært nyttig for å kunne holde fremdriftsplanen – både når det gjelder tid og økonomi.

Hvor lang tid kurset vil ta er avhengig av forkunnskapene og erfaringen du har fra før. Det inneholder 17 leksjoner som omtrentlig tar én til én og en halv time hver, men dette kommer an på hvor lang tid du ønsker å bruke på hvert tema. Husk at du når som helst kan lagre arbeidet ditt og fortsette med det på et senere tidspunkt.

Grunnkurs i prosjektledelse er et godt alternativ til kveldskurs – enten du bor i Oslo eller Tromsø. Du får en grunndig innføring i de viktigste områdene innen prosjektledelse og lærer samtidig å bli en bedre leder.

Har du lest?

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Hvilket ansvar har du som prosjektleder? Er du ny som prosjektleder og er usikker på hvilke arbeidsoppgaver som du har ansvaret for? Da bør du laste ned denne oversikten. Denne sjekklisten vil gi deg; En oversikt over de viktigste oppgavene med en utdypende forklaring...

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

Hvordan kan styringsgruppen bidra til prosjektsuksess? I utfordrende prosjekter bør prosjekteierskapet utøves av en styringsgruppe sammensatt av personer med relevant kompetanse. En styringsgruppe er hensiktsmessig ved behov for bred forankring i virksomheten og blant...