Skal du studere prosjektledelse?

mann som studerer

Ønsker du å bli en god prosjektleder - eller bli en endre bedre prosjektleder enn du er i dag?

Å være kreativ, tenke raskt, kunne løse problemer som oppstår, bidra til verdiskapning og i tillegg være en god menneskekjenner er blant egenskapene som kjennetegner en dyktig prosjektleder. I tillegg har en dyktig prosjektleder en god utdannelse. Har du alt dette på plass, eller er det på tide å få faglig påfyll?

Hva er prosjektledelse?

Enkelt forklart handler prosjektledelse om å få et team til å jobbe sammen mot et mål. Litt vanskeligere forklart handler det om å styre og ha ansvar for en prosess eller et prosjekt fra A til Å. Først ved å igangsette, så gjennom å planlegge, organisere, kontrollere, administrere, følge opp og gjennomføre - helt til og med avslutningen av prosjektet.

Jo dyktigere en prosjektleder er, desto tryggere, riktigere og mer effektivt blir prosessene og prosjektene ledet - hvilket sparer prosjekteieren for mye penger. Det er derfor gode prosjektledere er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet, og gjennom studier kan du raskt og enkelt gjøre deg mer attraktiv blant potensielle arbeidsgivere.

Bør jeg studere prosjektledelse?

Prosjektledere er nyttige i stort sett alle bransjer, så nesten uansett hvilken du jobber i vil et derfor kurs være nyttig for deg. Dessuten vil det ta seg godt ut på CV-en!

Hvis du ønsker å få mer innblikk og bedre oversikt over prosjektene du styrer bør du derfor absolutt vurdere et kurs i prosjektledelse. Det kan fort vise seg å være inngangsbilletten til en mer spennende jobb med økt ansvar og høyere lønn.

Hva lærer jeg på Grunnkurs i prosjektledelse?

Har du studert prosjektledelse før? Hvis ikke anbefaler vi at du starter med vårt Grunnkurs i prosjektledelse. Dette tar omtrent én måned og består av ett nettkurs.

Læringsmålet på kurset er å forstå hva prosjektledelse er. Du vil blant annet lære om de ulike fasene i et prosjekt, fra igangsetting til avslutning. Videre lærer du om definisjoner, hvordan du får god kommunikasjon og godt samarbeid både med prosjektdeltagere og -eier gjennom ansvar og rollefordeling, og til slutt hvordan dere oppnår målene sammen. Du lærer også om å planlegge tiltak hvis det oppstår usikkerhet eller dukker opp fallgruver i løpet av prosessen, noe som er svært nyttig for å kunne holde fremdriftsplanen - både når det gjelder tid og økonomi.

Prisvinnende prosjektlederkurs

Hos Metier OEC kan du også bygge videre på grunnkurset med videreutdanning i prosjektledelse. Først gjennom “Diploma in Project Management” som gir deg 15 studiepoeng når du har tatt eksamen, så gjennom “Advanced Certificate in Project Management” som gir deg 30 studiepoeng ved bestått eksamen.

Alle kursene Metier OEC tilbyr er basert på vår prisvinnende e-læring. Det betyr at uansett hva du velger å studere hos oss kan du være sikker på at du får de beste prosjektlederkursene markedet kan gi deg.

Har du lest?

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Sjekkliste: Ditt ansvar som prosjektleder

Hvilket ansvar har du som prosjektleder? Er du ny som prosjektleder og er usikker på hvilke arbeidsoppgaver som du har ansvaret for? Da bør du laste ned denne oversikten. Denne sjekklisten vil gi deg; En oversikt over de viktigste oppgavene med en utdypende forklaring...

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

7 viktige spørsmål til styringsgruppen

Hvordan kan styringsgruppen bidra til prosjektsuksess? I utfordrende prosjekter bør prosjekteierskapet utøves av en styringsgruppe sammensatt av personer med relevant kompetanse. En styringsgruppe er hensiktsmessig ved behov for bred forankring i virksomheten og blant...