Outplacement

Gjennom vårt unike omstillingsprogram har Metier OEC Outplacement i løpet av de siste 15 årene bistått over 4000 nedbemannede med å komme i ny jobb.

Vigdis Lamberg

Vigdis Lamberg

Leder Outplacement

+47) 92 26 56 41
Send epost

Raskest mulig i jobb

Ved å kombinere prosjektutdanning og egenutvikling, vil deltakerne øke sin attraktivitet på arbeidsmarkedet i så stor grad at de er i jobb eller i aktive jobbprosesser når programmet er over.

Den fleksible muligheten vi legger opp til med gradering av nivå på prosjektutdanningen, er en viktig suksessfaktor. Egenutvikling og ferdighetsdelen av kurset er en annen. Denne delen inneholder sterkt fokus på jobbsøk. Før man kan “selge noe”, må man vite mye om “hva man selger”.

Gjennom 15 år med karriereveiledning, har vi erfart at vi må gi deltakerne verktøy. Vi må i tillegg støtte hver enkelt deltaker i prosesser som hjelper dem med å sette ord på hvem de er, hva de er gode på og hva de kan bidra med hos en arbeidsgiver. Personlig oppfølging av hver enkelt deltaker er avgjørende for å lykkes i å nå målsettingen om å raskt komme ut i ny jobb.

Outplacementprogram

Programmet passer spesielt godt for høyt utdannede og fokuserer på tre viktige elementer:

  • Den omfattende omstillingen hver enkelt må gjennom etter å ha blitt ufrivillig jobbsøker.
  • En formell og praktisk prosjektutdanning som en integrert del av jobbsøkprosessen.
  • Trening på kapabiliteter som gjør at man vinner fram og får ny jobb i et krevende arbeidsmarked hvor konkurransen om hver jobb er stor.

Våre deltakere trekker særlig fram den intellektuelle utfordringen som ligger i innføring eller fordypning i prosjektfaget som spesielt motiverende. Prosjektmetodikken er også en integrert del av jobbsøkprosessen som dermed blir mer effektiv.

Metier OECs største kunde innenfor outplacement har tradisjonelt vært NAV. Gjennom alle år som tiltaksleverandør har vi levert svært gode formidlingstall.

Vi erfarer nå at stadig flere private virksomheter også ønsker denne type støtte. Ta gjerne kontakt dersom din virksomhet planlegger eller står midt i en nedbemanningsprosess. Vi tar gjerne en uformell prat om hva som virker og hvorfor.

Fra jobbsøker til kompetanseselger

I et arbeidsmarked der kun 20% av jobbene annonseres,handler det nå om å selge seg selv i forkant av stillingsutlysninger.

Under kan du se et utdrag fra outplacementprogrammet "Fra jobbsøker til kompetanseselger" fra en av forelesningene holdt på Stavangers inspirasjonssarena for arbeidsledige i et samarbeid med NAV Rogaland.

Artikler fra media

Plutselig er sluttpakken brukt opp

Ja, det var faktisk drømmejobben